SI | EN
+386 31 274 419
Positive SSL

03.12.2016

Spoštovani ljudje dobre volje!

Sporočamo vam zelo dobro novico, ki bo v kratkem času presenetila mariskoga, ki dvomi v uspeh Peko kooperative. Vedelo se bo, kdo smo, kaj počnemo in katero tradicijo nadaljujemo. Potrudili se bomo še bolj kot do sedaj, da bo tako. To smo dolžni narediti zaradi naših predhodnikov in za voljo naših zanamcev, ki smo jim dolžni zapustiti boljše kot smo prejeli od staršev v upravljanje. Za Peko kooperativo se bo daleč slišalo. 

Danes smo se sestali na kriznem sestanku in v intenzivnem nevihtenju možgan smo prišli do nekaterih izvirnih rešitev, ki jih bomo v nadaljevanju tega meseca upamo predstavili, zagotovo pa bomo v začetnih mesecih novega leta 2017, ki se bližajo, imeli zelo konkretne stvari v rokah, s čimer bo Peko kooperativa dobila razmah in napredek v korist vseh sodelujočih. Želimo si, da boste sodelovli tudi vi, ki ste naklonjeni nadaljvanju Pekove 113 letne tradicije. 

 

...preberi več

01.12.2016

Nekaj pojasnil v zvezi z našim delom, ki ni na očeh javnosti, pa se vseeno dogaja intenzivno in je zelo kompleksno. Iz razloga, ker smo osrednji akterji izven čevljarske branže, je to še toliko bolj zahtevno, ker se moramo vsak dan učiti. Po drugi strani pa je to prednost, ker nismo obremenjeni z miselnimi vzroci, ki jih človek, ki dlje časa dela v eni branži, začne uporabljati in ne zna iz tega ven. 

Kot smo tukaj že pisali, smo potem, ko je šel Peko januarja letos v stečaj, pristopili s spodbujanjem drug drugega, da naredimo nekaj dobrega in predvsem preprečimo, da ne bo po znanih, utečenih vzorcih še eno tradicionalno slovensko podjetje končalo na smetišču zgodovine. 

 

...preberi več

29.11.2016

Stečajna upraviteljica stečajnega dolžnika Peko d.d. v stečaju ga. Tadeja Tamše se ne odziva na pobude Peko kooperative, da bi ji predstavili operativni načrt za poplačilo upnikov in hkrati vnovičnega zagona Pekove proizvodnje. Dogovorjeni smo bili, da se srečamo četrtek, 17. 11. 2016, a je gospa zbolela. Želeli smo ji predstaviti načrt za postopno poplačilo upnikov in hkrati nov zagon Pekove proivodnje. Potem ko je ozdravela, smo jo po elektronski poti vprašali, ali nam lahko določi nov termin, da nadoknadimo že dogovorjeno srečanje. Gospa v desetih dneh ni uspela odgovoriti in očitno tudi nima namena. Je ignoranca in diskrimincija stalna praksa tudi drugih stečajnih upraviteljev? 

Danes, 29.11.2016, smo bili na Mednarodni konferenci o socialnem podjetništvu in zadružništvu v Mariboru, kjer smo dobili tudi s strani mednarodnih strokovnjakov potrditve, da smo se lotili na prav način. Ob tej priložnosti smo se srečali z gospodom Slapnikom, državnim sekretarjem iz kabineta predsednika Vlade RS, zadolženim za socialno podjetništvo in ljudske pobude. Mimogrede smo se dogovorili, da bo sklical obljubljen sestanek med 5. in 10. decembrom, na katerega bo povabil vse, za katere meni, da bi lahko tvorno sodelovali pri vnovičnem zagonu Pekove proizvodnje. 


 

...preberi več

24.11.2016

Spoštovana zadružnica, cenjeni zadružnik!

Prejšnji teden me je moj šestletni sin slišal se pogovarjati z ženo o podjetju PEKO, kako so to bili kvalitetni čevlji, in da sedaj tega ne bo več. Vprašal me je, zakaj. Ker sem ga hotel obvarovati pred vsemi tistimi besedami o izčrpavanju podjetja, o nepravilnem vodenju, o stečaju, o odpuščanju delavcev, saj me verjetno oz. sigurno sploh ne bi razumel, sem mu rekel, da se je podjetje pokvarilo.

...preberi več

02.11.2016

Peko kooperativa z.o.o.

Stara Vrhnika 116

1360 VRHNIKA

www.pekokooperativa.si
pekokooperativa@gmail.com
info@pekokooperativa.si
Telefon: 040 165 015

Vsem poslankam in poslancem slovenskega naroda


Zadeva: NE DOPUSTIMO NADALJNJEGA PROPADANJA SLOVENSKIH TRADICIONALNIH PODJETIJ – VABILO K SODELOVANJU ZA SKUPNO DOBRO!

 

...preberi več

25.10.2016

Spoštovane zadružnice in zadružniki Peko kooperative in ostala javnost Republike Slovenije!

Sporočamo veselo novico, Vlada RS podpira projekt Peko kooperative in bo pri ustvarjanju možnosti za ponovni zagon proizvodnje na pogorišču Peka v skladu s svojimi pristojnostmi in zmožnostmi sodelovala. 

...preberi več

19.10.2016

Spoštovani! 

Pred kakšnimi 14-imi dnevi smo poslali pobudo za srečanja z nekaj predstavniki državnih inštitucij, ki bi utegnili prispevati svojo opeko, da Peko s svojo 113 letno tradicijo dobi čiprej novo podobo in predvsem nov zagon. 

...preberi več

02.10.2016

Spoštovani ljubitelji kakovostne obutve!

Veliko idej je že padlo, kakšne čevlje naj bi delali v Peko kooperativi. Moderne, retro, odbite, lesene, po meri noge, večje ali manjše številke za ženske, za moške, kakovostne, ki rastejo z otroško nogo, udobne za ljudi, ki v službi stojijo 8 ur, ogrevane, prezračevalne, veganske iz konoplje in iz ostalih usnju alternativnih materialov. Vsi pa si želite kakovost, ki jo očitno vse bolj primanjkuje, tudi med obutvijo, ki sploh ni poceni. Skrbno zbiramo vse vaše ideje in predloge. Če bi nam kaj morda vseeno ušlo, boste, upamo, spomnili. Odlično sodelujete, za kar vam velika hvala. Moč kooperativ je ravno zaradi sistema dela "več glav več ve".

...preberi več

24.09.2016

Začela se je (raz)prodaja, očitno najprej povsem solidno delujočega hčerinskega podjetja PGP Inde, ki je vodilni proizvajalec podplatov v Evropi. Podjetje PGP Inde posluje solidno in je lani beležilo 4.425.000,00 € prihodkov od prodaje. Prava norost je, da ima Peko v svojem okrilju lastno proizvodnjo podplatov, samo pa ne proizvaja obutve. Poleg tega je možno ustvariti sinergije z odjemalci podplatov, ki so takorekoč iz cele Evrope in iz več držav sveta v smislu koriščenja njihovih prodajnih poti itd. Če bi stečajna upraviteljica ob svojem prihodu v Peko d.d. v stečaju oblikovala zdravo jedro iz ekipe cca 30 ljudi, bi sploh ne zastala proizvodnja v Peku. Seveda pa tega ni storila, ker je očitno poslušala tiste, ki imajo svoje sebične materialne interese v Peku oz raznesti kar je od njega po izčrpanju ostalo. 

Cena, ki jo je stečajna upraviteljica Tadeja Tamše določila s pomočjo cenilca 757.000,00 € za 100% delež, je smešno nizka za podjetje, ki ima domala monopol pri izdelavi podplatov v Evropi in velike možnosti za nadaljni razvoj in rast. Zguba, ki so jo prikazali v letu 2015 v višini 165.627,00 €, je po našem mneju namensko prikazana, da bi si nekdo znižal nakupno ceno.  Poglejte v nadaljevanju razpis za (raz)prodajo. 

PODVIZAJMO SE IN OBVESTIMO DRUG DRUGEGA, ZBERIMO DENAR IN ODKUPIMO, KAR POMENI NADALJEVANJE USPEŠNE PROIZVODNJE IN TAKOJŠNJI ZAGON PROIZVODNJE PEKO KOOPERATIVA. DVA MESECA IMAMO ČASA, DA PODAMO NAJBOLJŠO PONUDBO IN REŠIMO NAŠ PEKO. KO BO OPRAVLJENA USTAVNA REVIZIJA, BOMO TERJALI ODŠKODNINO.  

Podpri Peko kooperativa

Kliknite na modro polje, da pridete do navodil za nakup deležev ali plačila donacije

 

...preberi več

20.09.2016

Moč kooperativ je ravno v tem, da pritegnejo k sodelovanju tudi različne kooperante. V Peko kooperativi to počnemo od samega začetka in z nekaterimi že sodelujemo. Od danes pa naslavljamo ta poziv vsem podjetjem, samostojnim podjetnikom in posameznikom, ki še nimajo pravne formalne oblike, da se dogovorimo za sodelovanje. Pozivamo vse, ki morda že izdelujete ali imate zgolj ideje, da bi izdelovali izdelke s področja obutve, galanterije in oblačil, da se oglasite in bomo našli možnosti za aktivno sodelovanje. Kako smo si sodelovanje zamislili? 

...preberi več

NAZAJNAPREJ
Kontakt
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
+386 31 274 419
+386 40 165 015
info@pekokooperativa.si
Stopite v stik z nami
Ime / naziv:
Elektronska pošta:
Sporočilo:

NA VRH STRANI
Meni
Naslov podjetja
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
Kontakt
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
+386 31 274 419
+386 40 165 015
info@pekokooperativa.si
qrkoda
Sledite nam:

Peko kooperative z.o.o. © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus