SI | EN
+386 31 274 419
Positive SSL

Ustanovili smo zadrugo Peko kooperativa

KAR SMO SI ZADALI, BOMO TUDI URESNIČILI

 

Tako nam glede na to, ker bo, kar je od Peka d.d. ostalo, kmalu na dražbi, ni preostalo drugega kot ustanovitev poslovnega subjekta, da bi lahko zakonito začeli z zbiranjem sredstev za odkup blagovne znamke, prostorov, strojev in opreme ter za zagonska sredstva, da uresničimo načrte, ki smo jih v skoraj pol leta pripravili.

Po nekaj zahtevah za dopolnitev s strani sodišča smo pravno formalno ustanovili zadrugo z omejeno odgovornostjo. Če boste pogledali Zadružna pravila, boste videli, da nas v nadaljevanju čaka postavitev organov zadruge, a to se bo zgodilo, ko bo v zadrugo Peko kooperativa vstopilo prvih 1.000 zadružnikov in ko se bo preko javnega razpisa (link) prijavilo več kandidatk ali kandidatov za predsednico/predsednika zadruge, ki jo/ga bomo na 1. skupščini izbrali, potem pa tudi druge organe zadruge. Do takrat imamo vršilko dolžnosti predsednice zadruge gospo Andrejo Repše, da smo zadostili pravno formalnim pogojem za ustanovitev zadruge, ki je zahtevana po zakonu.

Sporočamo vsem, da bodo vsa zbrana sredstva namenjena prej omenjenim nameram. Če bi se zgodilo, da nam nakup Peka d.d. v stečaju ne bi uspel, ker bo morda več dražiteljev in bodo na dražbi ponudili več denarja, bomo zbran denar vseeno usmerili v zagon proizvodnje, a v drugih prostorih in z nabavo strojev in opreme za toliko zaposlenih kot bo glede na sredstva možno. Veste pa, da če obstajajo neka zagonska sredstva in imamo konkreten poslovni načrt, je možno pridobiti tudi kredit pri domačih ali tujih bankah.  Če bo kdo želel, da mu vložena sredstva vrnemo, bomo to storili zmanjšano za 30%, saj vse to, kar se gremo, terja kar nekaj povsem realnih stroškov. Nameravamo pa v sodelovanje, da projekt zbiranja sredstev uspe, vključiti še druge, tudi ljudi za delo na terenu, ki jih bomo za sodelovanje pri zbiranju sredstev nagradili s procentualno provizijo od zbranih sredstev. Prav tako delamo v smeri, da bi k sodelovanju pritegnili koga od znanih osebnosti, morda več njih in se bo treba, če promocije projekta Peko kooperative ne bodo mogli delati prostovoljno, dogovoriti za honorar.

Vabimo vas, da sodelujete tako ali drugače, morda še s kakšno idejo, kako pospešiti promocijo tega vseslovenskega projekta, da SKUPAJ ZMAGAMO.

Podpri Peko kooperativa

Kliknite na modro polje!

Spoštovani!

Da, zbiramo denar za ponovni zagon Peka. Če bomo morali odkupiti "ruševine" Peka bomo pač to storili. Saj obstaja še ena možnost. Zbrali smo vse dokumente iz registra sodišča v Kranju, da bi izvedli revizijo lastninjenja Peko, ko je bila to še OZD (Organizacija združenega dela) oz. malce kasneje d.o.o. Tudi, če bo revizija opravljena in bodo "ruševine" Peka dobili nazaj tisti, ki so dejanski lastniki, bo treba imeti zagonska sredstva in začeti delati pametno-produktivno-dobičkonosno. Zato se Peko kooperativa trudi že nakaj mesecev.

Nobenega vprašanja ni. Vsak, ki postane zadružnik ima vedno možnost pogledati v finance Peko kooperative z.o.o., saj je solastnik. Vedno lahko vidi, koliko denarja je bilo zbranega z donacijami in nakupi osnovnih in prostovoljnih deležev ter koliko je denarja na računu in za kaj je bilo kaj porabljnega. Nobenih skrivalnic ni in jih v Peko kooperativa ne bo.

Do takrat, dokler bodo zadružniki postavili vse organe, tudi nadzorne, ste vsi zadružniki nadzorniki. Prav veselimo se vaše najave, da bi radi videli kako se posluje. To je vaša pravica kot odgovornega zadružnika, da bdite nad tem kako ravnamo z vašimi 20 evri ali večjim zneskom, ki ste ga vložili.

DELAMO ZA SKUPNO DOBRO, KER SE ZAVEDAMO, DA BOMO ZARADI TEGA POSLEDIČNO IMELI VSI V SLOVENIJI KORISTI! TO JE ŠELE PRVO PODJETJE - ORGANIZIRANO KOT ZADRUGA, KI GA BOMO POSTAVILI. HOČETE NOVE DELOVNA MESTA? SODELUJTE!!! JUTRI BOMO GRADILI V VAŠEM KRAJU.

Predsednik zadruge, tudi zdajšnja v.d. odgovarja za poslovanje kazensko in materialno. Tako je zapisano in velja v zadružnih pravilih Peko kooperative z.o.o.

Če je kakšno vprašanje pa vedno lahko vprašate.

Podpri Peko kooperativa

Kliknite na modro polje!

 

Kontakt
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
+386 31 274 419
+386 40 165 015
info@pekokooperativa.si
Stopite v stik z nami
Ime / naziv:
Elektronska pošta:
Sporočilo:

NA VRH STRANI
Meni
Naslov podjetja
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
Kontakt
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
+386 31 274 419
+386 40 165 015
info@pekokooperativa.si
qrkoda
Sledite nam:

Peko kooperative z.o.o. © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus