SI | EN
+386 31 274 419
Positive SSL

DELAMO BREZ PREMORA!

Delujemo za dobro skupnosti. Peko kooperativa je model, po katerem je to možno narediti, tudi druge podobne pozitivne zgodbe in naredili jih bomo. Slovenija potrebuje nova kakovostna delovna mesta in mi združujemo za to, da to naredimo. Zato gre to nekaterim tako zelo na živce, ker združujemo ljudi v smer sodelovanja. Zbiramo in organiziramo marljive ljudi, ideje, predloge in tudi sredstva, da po korakih ustvarimo, kar smo predhodno načrtovali. Res ni medija v Sloveniji, ki bi tako ljudsko organiziranost podprl, vsaj predstavil širši javnosti, kar delamo? 

Spoštovani zadružniki Peko kooperative!

Delo, ki se ga gremo že več mesecev, ni niti malo enostavno. Vse, kar smo si zastavili na začetku z Akcijskim načrtom, smo speljali do dneva natančno.

1. Ocena stanja v Peku d.d. v letih pred stečajem.

2. Sklic prve akcijske konference nas in nekdanjih zaposlenih v Peku, da smo z dvigom rok potrdili, da gremo v izdelavo novega poslovnega načrta.

3. Izdelava novega poslovnega načrta, okoli katerega in nasploh smo k sodelovanju pritegnili 70 ljudi.

4. Izdelava in oddaja ponudbe stečajni upraviteljici za najem prostorov, strojev, opreme in blagovne znamke (najem 700 m2 proizvodnih prostorov nam ni bil odobren s strani stečajne upraviteljice gospe Tadeje Tamše, čeprav smo podali najboljšo ponudbo, ki smo jo na željo stečajne upraviteljice trikrat novelirali in prilagajali po njenih sugestijah).

5. Sklic druge akcijske konference, na kateri smo predstavili nov poslovni načrt in inovativni poslovni model Peko kooperative, organizirane kot zadruge.

6. Priprava vseh potrebnih pravnih aktov za registracijo Peko kooperative z.o.o. v skladu z Zakonom o zadrugah v Republiki Sloveniji.

7. Priprava vseh potrebnih materialov in dogovori za postavitev spletne strani www.pekokooperativa.si  in organizacija kampanje za pridobivanje zadružnikov in sredstev za odkup Peka na dražbi in za nov zagon proizvodnje s postopnim zaposlovanjem.

8. Podaja ponovne pobude stečajni upraviteljici za najem proizvodnih prostorov, strojev in opreme, odgovora ni že en mesec.

9. Oblikovanje kadrovske baze z opravljenimi najmanj 50 razgovori s potencialnimi kandidatkami in kandidati za zaposlitev na različna delovna mesta ter drugimi ljudmi za pridobitev strateških zadružnikov in ljudmi prostovoljci, ki želijo sodelovati na tak ali drugačen način, ter s potencialnimi kooperanti ter inovatorji doma in v tujini.

10. V postopek registracije smo na Urad za intelektualno lastnino RS oddali 6 patentov, ki bodo vgrajeni v obutev in galanterijo Peko kooperative.

11. Pristopili smo k oblikovanju začetne kolekcije in pripravljamo vse potrebno za izdelavo prvih prototipov z vdelanim patentom, ki bo zagotovo na svetovni ravni atrakcija in bo pomagal Peko kooperativi , da se Peko znova prebije nazaj na trg in to ne samo na področju Slovenije in državah nekdanje Jugoslavije, temveč veliko širše.

Kmalu bomo predstavili časovnico, iz katere bo razvidna dinamika oblikovanja začetne kolekcije v skicah, dinamika in način, da pridemo do končnih oblik in izdelave prvih prototipov, kdaj bodo v naši izložbi spletne trgovine in kdaj bo zagnana serijska proizvodnja.

Spoštovane zadružnice, cenjeni zadružniki,

V medijih so se začele pojavljati zgodbe o gospe, ki je najela 90 m2 proizvodnih prostorov od 20 tisočih, ki so na voljo v Peku,. katera naj bi začela s proizvodnjo čevljev na Pekovih strojih. Žal nam je, ker se moramo s tem ukvarjati , ampak ker smo dobesedno prisiljeni se odzvati na nekatera natolcevanja, hkrati pa ji ne želimo z ničemer škoditi, na tem mestu poudarjamo, da gre za prikaz resnice, kako mediji delujejo.

Zgodba Peko kooperative in inovativni poslovni model zadruge in zgodba ter njeni načrti sta si popolnoma nasprotna. Gospa pelje pač svojo zgodbo, osebno. Skoraj v vseh medijih se pojavlja praviloma z logotipom Peka v ozadju, kar je zavajanje, saj nima s Pekom nič, razen, kar bi bilo dobro za njeno korist. Ona želi biti pač klasična kapitalistka. Vse to celo pelje kot fizična oseba, ki še nima niti registriranega pravnega subjekta, ker je pred skoraj dvema letoma zaprla svoj s.p. in se je prijavila na Zavodu za zaposlovanje. Preko svojega s.p-ja je izdelovala svoje kolekcije čevljev pod svojo blagovno znamko. Peko kooperativa v poslovnem modelu zadruge (te dajejo po svetu že preko 250 milijonov delovnih mest) pelje ljudsko zgodbo za skupno dobro. Delamo, kar je najbolje za skupaj in sadove dela pravično delimo med vse deležnike. 

In glede na to, kako so se nas lotili mediji, je za nas potrditev (čeprav na nek način bridka), da smo na pravi poti. Gospo, ki naj bi izdelovala čevlje v Tržiču, najdete celo na naslovnicah predstavljeno v domala vseh medijih v pozitivni podobi, nas prikazujejo kot nekakšne nebodigatreba, ki se nekaj gremo. Je pa strategija politično motiviranih medijev, da nas sploh ne omenjajo, saj se bojijo klikov na spletno stran Peko kooperative, ker bi ljudje videli, da se ne hecamo, ampak potimo krvavi pot, da postavimo Peko nazaj na zemljevid uspešnih slovenskih podjetij, kateri uspeh bo segal tudi daleč v tujino.

Kot veste, v Sloveniji ni neodvisnih medijev. Nekateri se nam celo maščujejo, ker smo jih v kakšni drugi zgodbi že dodobra razkrinkali. Škoda pa je, da sodelujejo pri uničevanju Slovenije, njenih ljudi, vseh čudovitih potencialov. Nekateri sprašujete, kaj to pomeni za naš projekt? POMENI LAHKO SAMO ENO: KAR NE UBIJE, OKREPI! In tega se bomo držali! Trdno verjamemo, da bo vse tako kot mora biti, ker delamo za skupni cilj, za skupno dobro.

Zdaj ste na potezi tudi vi, ali »scagamo« ali gremo naprej?

Kdor se bori, lahko izgubi, kdor se ne bori, je že izgubil. SKUPAJ ZMAGAMO!

Če želite hitrejše napredovanje in še hitrejše uresničevanje VIZIJE, ki je jasno zapisana v našem poslovnem načrtu, sodelujte tako, da na vse možne načine obveščate in spodbujate vse vaše prijatelje in znance, da pristopijo še oni, in SKUPAJ NAREDIMO ŠE VEČ, ŠE BOLJE IN ŠE HITREJE.

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav!

Andreja Repše u.d.i.a., v.d. predsednice Peko kooperativa z.o.o.

Podpri Peko kooperativa

Kliknite na modro polje, da pridete do navodil za nakup deležev ali plačila donacije

Kontakt
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
+386 31 274 419
+386 40 165 015
info@pekokooperativa.si
Stopite v stik z nami
Ime / naziv:
Elektronska pošta:
Sporočilo:

NA VRH STRANI
Meni
Naslov podjetja
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
Kontakt
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
+386 31 274 419
+386 40 165 015
info@pekokooperativa.si
qrkoda
Sledite nam:

Peko kooperative z.o.o. © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus