SI | EN
+386 31 274 419
Positive SSL

Delamo, vztrajamo in napredujemo, sodelujte tudi vi!

Spoštovane zadružnice, cenjeni zadružniki in vsi ostali, ki spremljate naše delo!

V zadnjem mesecu se je odvilo naslednje:

Konec februarja smo štartali z izdelavo modelov, ki nas bodo pripeljali do prototipov obutve, ki bo namenjena za čas jeseni in zime 2017 – 2018. Razvijamo tudi stvari – elemente v obutvi, ki jin na trgu še ni. Zato je treba izdelati več prob, da vidimo, kako se materiali obnašajo. Sodelujemo tudi s tujci, ker na nekaterih področjih uporabe alternativnih materialov pri nas proizvajalcev še ni.  

 

Mladi oblikovalec Kenan Medić, sodelujoči v Peko kooperativi, se je na tekmovanju 2017 Pensole World Sneaker Championship  najprej uvrstil med 64 najboljših, v naslednjem krogu med 32, zdaj pa je med 16 najboljšimi. Ob tem mu čestitamo za ta izvrsten uspeh.

Kenan Medić (vir fotografije: Youtube)

Med tem časom smo snovali nov logotip in sicer smo na omrežju Facebook pred časom objavili povabilo k oddaji predlogov. Odziv je bil množičen, odzvalo se je nekaj grafičnih oblikovalcev, dijaki Vegove srednje šole pod vodstvom prof. Andreja Zadnika in nekaj posameznikov entuziastov. Zmagal je 18 letni dijak Jure Vukina in mu tudi tukaj iskreno čestitamo. Nagrada je vsako leto en par čevljev po njegovem izboru iz letne kolekcije do leta 2033.

Jure Vukina

Fotografije so simbolične

Predstavljamo si, da je za nekatere tak način zbiranja predlogov nenavaden, mi pa smo želeli, da vzpostavimo stik in sodelovanje z ljudmi, ki znajo in hočejo dodati svojo opeko v to gradnjo skupnega projekta. Peko kooperativa v tej situaciji namreč ni v stanju, da bi najemali agencije in plačevali vrtoglave zneske za nekaj, čemur bi stroka rekla, da je dobro. Žal je stroka v Sloveniji na mnogih področjih odpovedala (sicer tudi ne bi šel Peko v stečaj, če pa že, bi tam že delali novo obutev in bi danes bila že na voljo!), zato smo ubrali nekoliko drugačno pot. Ali je bila odločitev pravilna ali ne, bo pokazal čas in odziv ljudi.

Prepričani smo, da so ljudje na splošno premalo vključeni v odločanje o zadevah, zato poskušamo in želimo delati na drugačen način, ne po ustaljenih tirnicah, kar nas je očitno po 26 letih pripeljalo Slovence v slepo ulico. Naš namen je združiti strokovnjake različnih področij, ki lahko delujejo na področju obutve, galanterije in oblačil, da bi naredili najboljše možno. Prepričani smo, da je znanja dovolj, da se ga tudi pridobiti v tujini, da bomo dovolj dobri in zanimivi za kupce povsod po svetu.

Sicer pa lahko brez slabe vesti povemo, da je možnost sodelovanja imel vsakdo, ki je razumel idejo in naš koncept delovanja. Vsakdo je imel priložnost realno pokazati, kateri način je pravi, če je trdil, da se zadeve nismo lotili prav. Predvsem smo veseli, da se je oglasilo veliko pozitivno naravnanih ljudi, ki so opazili tudi naš trud. Ti so nas spodbujali in dodali tudi kakšno pozitivno kritiko.

Logotip je izbran. Ker imamo v naslednjih mesecih še nekaj izzivov, to ne pomeni, da je logotip popolnoma dokončen. Blagovna znamka se gradi postopoma in tako bo nastal tudi tisti končni logo, ki bo izrazil oz. sporočil vse tisto, kar bomo dejansko predstavljali. Stari Peko je namreč ugasnil, naredili smo črto in treba je po drugi poti naprej, kar smo tudi začrtali v viziji, poslovnem načrtu in inovativnem poslovnem modelu.

Da pa bi prišli do vsega tega – da torej naredimo prototipe obutve in jih lahko pokažemo javnosti ter začnemo s sprejemanjem naročil, potrebujemo sredstva. Za dodatno spodbudo smo pripravili nagradno igro, ki vključuje vse že obstoječe zadružnice in zadružnike ter seveda nove, ki se bodo priključili. Nagrad bo več (o tem preberite več TUKAJ), glavna nagrada pa bo električni avtomobil TESLA S – nagrajenki / nagrajencu bomo omogočili enoletni brezplačni najem avtomobila.

Električni avtomobil TESLA - S  (fotografija je simbolična) 

Vsi dobro vemo, da ne bomo mogli zagnati nove proizvodnje, zaposliti ljudi, kupiti material, nekatere nove stroje, marketinško podpreti pozicioniranje Peko kooperative na trg, če ne bomo imeli dovolj velikih zagonskih finančnih sredstev. Zato gre zdaj za to (saj smo naredili vse potrebne podlage za nadaljnji razvoj), da zberemo dodatna sredstva, da uresničimo, kar smo si zadali. Vse to, kar je do sedaj narejenega, bi stroškovno stalo veliko več kot smo do sedaj zbrali denarja, če bi delo prepustili za to usposobljenim agencijam, podjetjem, posameznikom, a smo večino dela opravili z združevanjem takih ljudi, ki so naredili prostovoljno, in take, ki so računali zgolj toliko, da si niso šli v škodo.

Naj poudarimo, delamo projekt, ki je na nek način pilotni in bo lahko vzgled za druge, ki bodo sledili. Zato vas vabimo, da pomagate na kakršenkoli način. Samo z 20 € vašega vložka, ko si s tem odprete možnosti za konkretnejše sodelovanje, tudi na način, da vašo idejo spravimo do izdelka in boste imeli od vsake prodaje nek pogodbeno dogovorjen procent. Po novem pa boste za vsakih vloženih 20 € pridobili po eno srečko, ki bo udeležena pri žrebanju za odlične nagrade, v odvisnosti od tega, koliko bomo zbrali preostalih zagonskih sredstev. 60 dni poteka zbiranje. Od 22. marca do 22. maja. 

NE ODLAŠAJTE, SODELUJTE!Klikni na avtomobil 

 

 


 

Kontakt
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
+386 31 274 419
+386 40 165 015
info@pekokooperativa.si
Stopite v stik z nami
Ime / naziv:
Elektronska pošta:
Sporočilo:

NA VRH STRANI
Meni
Naslov podjetja
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
Kontakt
Peko kooperativa z.o.o
Stara Vrhnika 116
SI-1360 Vrhnika
+386 31 274 419
+386 40 165 015
info@pekokooperativa.si
qrkoda
Sledite nam:

Peko kooperative z.o.o. © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus